Kartojame jau Delfi skelbtą ir atnaujintą tekstą.

Tikėtina, kad tada kyla mintis tuos ūglius išsaugoti – išauginti iš jų įstabaus grožio gėlę. Deja, tai padaryti sudėtinga, ypač jei rožė – užsienietiškos veislės ir atvežta iš užsienio, t. y. apdorota chemikalais, tačiau pamėginti verta.

Vietos ūkiuose išaugintos rožės šaknis išleidžia gana dažnai, tik puikaus rezultato pavyksta sulaukti ne visada: šiltnamio sąlygoms sutvertas augalas, pasodintas sode, pražys menkais ir deformuotais žiedais, o žiemos gali ir neatlaikyti.

Vis dėlto jei tvirtai nutarėte išmėginti laimę ir bet kokia kaina užsiauginti rožių krūmą iš elementarios gėlės, privalote laikytis tam tikrų taisyklių, rašoma portale kakprosto.ru.

Darbo instrukcijos

1. Palaukite, kol puokštė gerokai apvys. Tada iš stiebų pripjaustykite auginių, t. y. supjaustykite stiebus taip, kad ant kiekvienos atkarpos būtų ne mažiau kaip po 3 ūglius arba pumpurus. Kitaip sakant, ant kiekvieno auginio turi būti po du tarpus tarp pumpurų.

2. Aštriu peiliuku arba peiliu šiek tiek įpjaukite stiebą įstrižai po pat pumpuru ir statmenai per pusę centimetro virš pumpuro. Jei yra lapų, apatinius nupjaukite visiškai, o viršutinius – iki pusės.

3. Dabar prireiks kokio nors šaknų augimą stimuliuojančio preparato, kurių galima įsigyti kai kuriose gėlių parduotuvėse. Paruoškite priemonę taip, kaip nurodyta instrukcijose, pamerkite auginius į tirpalą ir palikite 12–14 valandų.

4. Pasiruoškite vazonėlį: pripilkite į jį maisto medžiagų gausios minkštos žemės. Puikiai tiks ir parduotuvėse siūlomi specialiai rožėms skirti dirvožemio mišiniai. Pasodinkite auginį. Jis turi būti pakrypęs, o vidurinis pumpuras turi būti šiek tiek nutolęs nuo žemės paviršiaus. Žemę aplink auginį švelniai apspauskite pirštais.

5. Perpjaukite perpus plastikinį butelį su nusukamu kamšteliu. Pjauti reikia maždaug per vidurį. Viršutine dalimi uždenkite auginį. Jam tinkamiausia oro temperatūra – +25°C.

6. 5–6 kartus per dieną apipurkškite pasodintus stiebus kambario temperatūros (ar net šiltesniu) vandeniu. Žemė vazone visada turi būti drėgna, bet ne šlapia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)