Žalumynų daiginimas hidrogranulėse

Daiginimui žiemą tinka lapinių kopūstų rūšys, garstyčios, ridikėliai, burokėliai, pipirnės, salotos, pupelės, žali grikiai.

Kodėl patogiau daiginti žalumynus hidrogranulėse?

Norint sudaiginti nemažai žalumynų, reikia didelio indo. Kad ir kokį žemių mišinį pirktumėte, jis greitai išdžius. Kad daigai nenuleiptų, reikės kelis kartus per dieną juos drėkinti, o hidrogranulės puikiai sulaiko drėgmę.

Sandėliuko revizija

Sausu oru reguliariai vėdinkite sandėliuką, peržiūrėkite turimas derliaus atsargas. Ypač greitai pūti pradeda bulvės, kopūstai ir morkos. Svarbu, kad daržovės ir vaisiai būtų sausi, kad patalpoje nebūtų drėgmės, kad nerasotų sienos, priešingu atveju pastatykite pora kibirų su pelenais, o dėžes uždenkite sausais kiminais.

Žalumynai ant palangės

Atrinkite morkų, petražolių šaknų, burokėlių – iš jų galima užsiauginti žalumynų ant palangės. Petražolių šaknų reikia didesnių (nuo 2 iki 4 cm skersmens), o burokėliai ir morkos tiks maži, svarbiausia, kad nebūtų papuvę. Nupjaukite 2,5–3 cm ilgio šakniavaisių viršūnėles, pjūvį apiberkite aktyvuotąja anglimi arba pelenais.

Viršūnėles pasodinkite taip, kad paviršiuje matytųsi tik pats galiukas. Maždaug po mėnesio pasirodys pirmi žali lapeliai. Laistykite, kai žemė išsausės, kad neįsimestų grybelinių ligų.

Moliūgų ir aguročių sėklų paruošimas

Moliūgus su stora žieve patalpose galima laikyti iki sausio vidurio. Gamindami patiekalus iš aguročių neišmeskite sėklų, jos ne mažiau naudingos už moliūgų sėklas. Kruopščiai išrinkite sėklas iš minkštimo, kelias minutes paskrudinkite ant mažo kaitrumo viryklės. Prieš valgant galima apibarstyti druska.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją