1. 25 cm skersmens grožybė

Bijūnų žiedai – vieni iš stambiausių. Dydžiu jie kartais lenkia net ir visuotinai pripažintus rekordininkus, tokius kaip saulėgrąžos. Kai kurių rūšių bijūnų žiedų skersmuo gali siekti net 25 cm.

2. Dviejų šalių ir vienų vestuvių simbolis

Bijūnas laikomas Kinijos simboliu ir Indijos nacionaline gėle. Be to, bijūnai tradiciškai dovanojami 12-os metų vedybinio gyvenimo sukaktį švenčiantiems žmonėms.

3. Sėkmės ir laimės simbolis

Bijūnų galima dovanoti ne tik per 12-as vestuvių metines, bet ir per pačias vestuves, kadangi šios gėlės nuo seno laikomos sėkmingos ir laimingos santuokos simboliu.

4. Kalio gerbėjai

Bijūnai mėgsta kalį visais jo pavidalais, todėl atminkite: jei atitinkamai gėles palepinsite, stiebai bus tvirtesni ir daug mažiau puls ligos.

5. Ir 100 metų išgyvena

Bijūnai garsėja ilgaamžiškumu – jų krūmai tvaria dešimtis metų. Taigi, šiandieną pasodintas bijūno krūmas džiugins ne tik jus, bet ir jūsų vaikus, o gal net ir anūkus.

6. Įvairūs ir įvairiaspalviai

Bijūnų būna visokių spalvų, išskyrus mėlyną, taigi, pasirinkimas išties platus.

7. Skruzdėlių traukos objektai

Bijūnai traukia daugelį vabzdžių, bet ypač – skruzdėles. Jei tenka kovoti su skruzdėlėmis, bijūnus galima strategiškai susodinti toliau nuo namų.

8. Primena kopūstus

Su kopūstais pirmasis bijūnus palygino keliautojas Marco Polo. Jis buvo pirmasis bijūnus pamatęs (tiksliau, apie juos papasakojęs) europietis. Bijūnus jis apibūdino kaip kopūstų dydžio rožes.

9. Gal netgi gydo

Anksčiau buvo tikėta, kad bijūnai malšina galvos skausmą ir lengvina astmos priepuolius. Apskritai, vertėtų imti ir pabandyti – o gal tikrai padės.

10. Vazos jiems nepatinka

Pamerkti į vazą bijūnai išsilaiko trumpiau nei dauguma gėlių (maždaug 5 dienas). Štai kodėl patartina pirkti dar neprasiskleidusius bijūnus: tada jie džiugins kiek ilgiau.

11. Svetimšaliai

Bijūnų tėvynė – tikrai ne Europa. Bijūnų gimtine laikoma Azija ir vakariniai Šiaurės Amerikos regionai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją