„Dabar negalima genėti vynuogių, graikiško riešuto, aktinidijų ir vynuogių. Pradės bėgti sultys ir šie sodiinukai gali žūti. Šiuos augalus reikia apdoroti rudenį, žiemą ar vasarą“, – įspėja profesionalas.

Spygliuočius reikėtų genėti balandžio pabaigoje, gegužės pradžioje, kai prasideda jų vegetacija. Tačiau balandžio pradžia puikus laikas lapuočiams, pavyzdžiui, obelims ir kriaušėms.

Genėjimas susideda iš dviejų dalių. Pavasarį pagrindinis, vidurvasarį pagalbinis. Atskiriam senus medžius, kuriems 20-30 m. Nupjauname viršutinį trečdalį, kad medis būtų žemesnis ir prieinamos jo visos vietos. Mažiname pusę, į kurią jis pasviręs, kad derlius nelaužtų augalo. Tada genime šakas vaismedžio viduje, kad vaisiai gautų daugiau šviesos“, – aiškina profesionalas.

Jei kalbame apie šiuolaikines žemaūges veisles, tai vainikas formuojamas kaip eglutė ir paliekamas tik vienas dominuojantis stiebas, tinkantis pririšti medį.

Daugeliui galvos skausmas šimtametės obelys, kurios senose sodybose buvo netvarkomos dešimtmečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)