„Pradėjau sėją namuose ir džiaugiuosi, kad galiu kraustytis į šiltnamį. Pirmiausia, kambaryje pasėjau aitriųjų ir paprastų paprikų“, – sako V. Juškevičienė ir vardija, nuo ko reikia pradėti.

Pirmiausia, kaip minėta, aitriosios paprikos, nes jos auga ilgiausiai, tada – paprastos paprikos, baklažanai.

Sodinti pomidorus mėgėjams siūloma nuo kovo vidurio. Imtis labai ankstyvų darbų agronomė nepataria: augalai tiesiog išstyps ir su jais bus vargo.

Kartu ji pasakoja ir apie „stebuklingą“ tirpalą, kuriuo pavyko atgaivinti paprikų sėklas. Senas sėklas V. Juškevičienė jau planavo išmesti, tačiau pamirkė šiame tirpale ir jos išdygo „šepečiu“.

Kalbant apie sėjos gylį, reikia laikytis paprasto patarimo – kuo sėklos smulkesnės, tuo arčiau paviršiaus jos turi būti. Pačios mažiausios, pavyzdžiui, surfinijų, žemuogių sėklos, tiesiog beriamos ir paliejamos. Paprikų, pomidorų – įspaudžiamos į žemę ir užberiamos maždaug pusės centimetro žemės sluoksniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)