Pasak sodininko, frigo daigai ruošiami tam, kad būtų išlaikytas veislės grynumas. Šie daigai brangesni, bet jie yra kokybiški, tikrai žinai, kad derlius bus tos veislės, kokią sodinai.

„Tam, kad augalas sėkmingai, pirmiausia reikia tinkamo rūgštingumo. Perkame pilnai nurūgštintą substratą, kurio Lietuvoje reikia paieškoti. Jei uogas sodinsite tik į durpę, ūgliai augs blogai. Kitas kelias – pirkti keliolika centų brangesnį sodinuką, tačiau iš patikimo pardavėjo. Renkantis veisles reikėtų pasidomėti naujovėmis ir neieškoti tų, kurias valgėte prieš 20 metų“, – aiškina profesionalas.

Jis apibūdina ir Lietuvos rinką. Žmonėms norisi pačių ankstyviausių uogų, o paskui braškė nusibostas, nes visi jau laukia aviečių, gervuogių.

Kitas niuansas – daug kas nori remontantinių uogų, kurios gana vėlyvos ir užauga kartu su daugybe kitų uogų.

Jei norite braškes valgyti nuo birželio iki spalio reikia tiesiog pasirinkti tinkamas veisles ir išdėstyti lysvėje.

Tačiau auginant pačias ankstyviausias dažnai nutinka taip, kad uogos auga, tačiau dėl šalnų ir ligų jos tiesiog supūna. Geriau dengti, rinktis pakeltas lysves.

Kalbant apie auginimą balkone, reikia braškes tiesiog tinkamai prižiūrėti. Laistyti, įdėti specialių granulių, kurios drėgmės perteklių sugeria ir atiduoda tada, kai jos reikia. Jei trūksta vandens, augalo augimas sustoja. Tačiau jei perliejame, jį pražudome.

Kaip praktiškai turguje išsirinkti kokybišką daigą, tinkamai pasodinti ir prižiūrėti videoreportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)