„Genėti jau galima. Klevo sula bėgo ir vėl nustojo bėgti. Tai reiškia, kad ir vaismedžiai pradeda vegetuoti ir žaizdos gis. Verta genėti didelius sodus. Mažesniu, kur tik kelios obelys, verta palaukti kelias savaites“, – aiškina sodininkas Algirdas Amšiejus.

Jis sako, kad dabar verta pagenėti ir serbentus, nes gerai matosi senos šakos. Būtinas darbas išpjauti remontantines avietes. Jei jos pradės žaliuoti jau bus pavėluoti. Negalima sulaukti kol pradės brinkti pumpurai. Tą būtina atlikti iki kovo vidurio. Sodininkas pabrėžia – pjauti reikia iki pat žemės, nepalikti ataugų ir pan.

„Žmonės sako, kad remontantinės avietės neprinoksta, tačiau jie jų tiesiog laiku nenupjauna“, – aiškina profesionalus sodininkas.

A.Amšiejus paaiškina ir kas yra remontantinės avietės.

Remontantinė avietė – labai ankstyva remontantinė aviečių veislė (rugpjūčio pradžia). Tai desertinė veislė ir viena ankstyviausių remontantinių veislių, gausiai vedanti saldžias ir kokybiškas uogas.

Vaisiai. Dideli ir stambūs, kūgiški, raudonos spalvos, blizgūs. Proporcingai mėsingi ir sultingi, saldūs, transportabilūs, gana ilgai išsilaiko nuskinti. Dėl savo didelių uogų yra lengvai skinama. Pradeda derėti šiek tiek anksčiau arba tuo pačiu metu kaip ir avietė Polka. Tinka tiek pramoniniam, tiek mėgėjiškam sodui dėl savo skanių vaisių ir puikaus derėjimo.

Krūmas auga energingai, avietės stiebai stiprūs, tvirti, užauga iki 1,50- 1,80 m. Veislė labai atspari ligoms, kenkėjams, šalčiui. Labai derlinga aviečių veislė, dera gausiai ir kasmet, esant optimaliam dirvos drėgnumui ir derlingumui. Remontantinės avietės dera ant vienmečių stiebų, reikalingas genėjimas. Veislė yra ankstyvesnė, jos uogos puikaus skonio ir ilgai išsilaiko nuskintos, todėl tai puiki alternatyva avietei Polka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)