Žurnalą „Medības“ iš pradžių pasiekė informacija, kad vaizdo įrašas buvo nufilmuotas kelyje tarp Valmieros ir Rūjienos, Latvijoje, tačiau vėliau pasirodė ir kita informacija – kad turistai iš Latvijos lokius sutiko ir maitino Rumunijoje, kur dabar yra didžiausia Europoje rudųjų lokių populiacija.

Gamtos apsaugos tarnyba dabar bando išsiaiškinti, kur tiksliai buvo nufilmuotas vaizdo įrašas. Ekspertai tokį elgesį vadina neatsakingu. Jei laukinis gyvūnas pripranta prie žmogaus, tai jis dažnai eina ten, kur gyvena žmonės, nors iš prigimties laukiniai gyvūnai linkę vengti žmonių draugijos. Įsidrąsinusius žmones lokys gali rimtai sužaloti: pavyzdžiui, Rumunijoje 2021–2022 metais užregistruota 4311 atvejų, kai lokiai padarė įvairių nuostolių, bendra žala įvertinta 2 589 719 eurų. Rumunijoje tebevyksta diskusijos, ką daryti su gausiai besidauginančiomis meškomis.

Verta paminėti, kad bet kurioje šalyje, kurioje yra lokių, jų maitinimas yra griežtai draudžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją