Aplinkosaugininkams 2021 m. rugsėjį atliekant patikrinimą Alytaus rajono medžiotojų būrelio „Punia“ medžioklės plotuose buvo sustabdytas medžiotojo automobilis, kuriame rastas naktinio matymo prietaisas su lazeriu. Kartu su šiuo prietaisu buvo aptiktas ir specialus tvirtinimo žiedas, skirtas montuoti naktinio matymo prietaisą ant medžioklinio šautuvo esančio optinio taikiklio. Pastebėtina, kad sujungus šiuos priedus su ginklu gaunamas naktinis taikiklis, rašoma pranešime.  

Toliau tęsiant tyrimą, departamento nutarimu 2022 m. rudenį šis asmuo buvo pripažintas padaręs nusižengimą dėl neteisėto disponavimo naktiniu taikikliu. Šiurkščiai pažeidus Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisykles asmeniui paskirta 600 eurų bauda su teisės medžioti atėmimu 3 metams ir optinio taikiklio, naktinio matymo prietaiso su lazeriu ir jungiamojo žiedo konfiskavimu.  

Administracinėn atsakomybėn traukiamas fizinis asmuo departamento nutarimą apskundė Alytaus apylinkės teismui, prašant jį panaikinti ir nutraukti administracinę teiseną. Pirmos instancijos teismas skundą atmetė ir paliko galioti departamento paskirtą nuobaudą.  

Nesutikdamas su šiuo sprendimu asmuo skundė teismo sprendimą.  Kauno apygardos teismas išnagrinėjęs apeliacinį skundą 2023 m. liepos pradžioje konstatavo, kad anksčiau priimti sprendimai buvo teisėti ir pagrįsti.  

Ši teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.  

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)