Anksčiau veikusi vidaus kontrolės sistema, kai vienas specialistas atsitiktine tvarka tikrindavo išduotus leidimus, keičiama efektyvesne ir skaidresne.

Nuo gruodžio mėnesio Valstybinėje miškų tarnyboje pradėta taikyti papildoma vidaus kontrolė, kurią vykdys Miško ūkio priežiūros skyriaus patarėjai. Nuo šiol visi leidimai, išduodami kirtimams saugomose teritorijose, papildomai yra derinami su šio skyriaus patarėju (vadinamasis 4 akių principas).

Atvejais, kai plynąjį ir (ar) atvejinį pagrindinį miško kirtimą numatoma vykdyti gamtiniame ar kompleksiniame draustinyje, plynąjį pagrindinį miško kirtimą numatoma vykdyti biosferos poligone ar atvejais, kai miško kirtimas planuojamas Buveinių apsaugai svarbioje teritorijoje Europos Bendrijos svarbos natūralių buveinių ir rūšių buveinių (išskyrus lūšies, ūdros ir baltamargės šaškytės) plotuose, bus kreipiamasi į Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą gauti jos motyvuota išvadą. Taip bus užtikrinamas vadinamasis 6 akių kontrolės principas.

Prieš tai leidimai kirsti mišką saugomose teritorijose būdavo išduodami tarnybos Miškų ūkio priežiūros skyriaus specialistui įvertinus miško savininko ar valdytojo pateiktą biržės atrėžimo medžiagą.

Naujausia patobulinta vidaus kontrolės sistema padės išvengti žmogiškųjų klaidų ar galimai neteisingo veikimo atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)