Šis sakinys žaibu pasklido internete, o šviežiai iškepti miestiečiai, ką tik nupjovę žolę savo naujai įsigytose sodybose, pradėjo skaičiuoti galimą pelną. Kas ta žąsis, ji su plunksnomis ar su kailiu nelabai kam rūpėjo, tačiau eurai sukosi akyse. Buvo viltis, kad valdininkai kažkur padarė klaidą.

Tai nebūtų nauja. Praeitos kadencijos politikai prieš rinkimus praktiškai be atskaitomybės skyrė po keliasdešimt tūkstančių eurų naujiems automobiliams pirkti. Teoriškai jie turėjo būti skirti darbo vietoms kurti ir ūkininkai juos masiškai pirko kartu įsigydami verslo liudijimą taksi paslaugoms teikti, nors nieko niekada tuo taksi nevežiojo už pinigus.

Sumanių kaimo gyventojų akyse sužibo viltis, nes panašių „skylių“ paramoje atsiranda nuolat.

Išmokos didėjo už daugumą šio sektoriaus gyvūnų, tačiau už sparnuočius bene labiausiai.

Nagrinėjame, kiek realu sodyboje, kur yra pora hektarų ploto ir tvenkinukas laikyti tūkstantį žąsų ir per Kalėdas skaičiuoti pirmą milijoną. Pagal reikalavimus, norint gauti šią išmoką pakanka 0,01 ha, tačiau sparnuočiai vis tiek kažkur turi tilpti. Tačiau reikia laikyti ne mažiau, kaip 10 žąsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)