„Galvojau eiti į mišką pagrybauti, tačiau kai pamačiau mešką, nusprendžiau, kad gal neverta“, – porina G. Mulevičius.

Jis sako, jog žinojo, kad šis plėšrūnas čia gyvena – medžiotojai buvo radę pėdas. Dabar ją pavyko įamžinti.

Šleivakojė abiem atvejais nieko blogo nedarė, tiesiog pasivaikščiojo netoli avilių. Bitynas yra Taujėnų-Užulėnio miškų biosferos poligone, atokioje vietoje, į kurią praktiškai neužklysta grybautojai. Ją žino tik girininkai ir medžiotojai. Čia, buvusioje žmogaus prosenelių sodyboje, kur dar likę pamatai, stovi 15 avilių.

„Mano kamera pakankamai pigi – ją iš Kinijos parsisiunčiau už 50 eurų. Esu nufilmavęs briedžių, barsukų, kitų gyvūnų. Plika akimi matosi, kad gamta atsigauna“, – aiškina Giedrius.

Poligone gyvena ir vilkai – juos nufilmuoti vyriškio svajonė, tačiau į kameros objektyvą plėšrūnai kol kas nepakliuvo. Šį miško valdovą žmogus tik sutiko gyvą – jie pasižiūrėjo vienas į kitą ir taikiai išsiskyrė.

Meška avilių kol kas neplėšė.

„Vienas avilys lyg ir grybšteltas nagu. Tačiau neaišku ar tai meškos, ar kiaunės darbas, nes pastaroji vieną kartą buvo įsigraužusi ir į avilio vidų“, – pasakoja Giedrius ir spėja, kad meškutė eina briedžių takais, kurių pro avilius praeina gana daug.

Bitininkas kol kas apsaugos priemonių imtis neketina. Suomijoje, Estijoje, skirtingai nei Lietuvoje, naujas bitynas įrenginėti pradedamas teritoriją aptveriant spygliuota viela, kitaip aviliai gali būti išplėšti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)