Formaliai tai ne mitingas ir ne protesto akcija, tačiau policija miesto prieigose sustabdė žemdirbius ir tuo pačiu užblokavo įvažiavimą Šilutę.

Socialiniuose tinkluose ketvirtadienį pasirodė vaizdo įrašai, kad žemdirbių traktoriai sustabdyti miesto prieigose ir į patį miestą neįleidžiami.

„Šilutėje policija suformavo spūstį ir paraližavo eismą Ramučių gatvėje. Ūkininkai važiavo neorganizuotai – po vieną ar du į susitikimą su žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku, bet policija nepraleido ir užkimšo gatvę“, – rašė vaizdo įrašu pasidalinęs Ričardas Lekavičius.

Lietuvos ūkininkų sąjunga situaciją aiškino taip: „Šilutės ūkininkus LŪS bendruomenė palaiko ir teisinėm priemonėm aiškinasi situaciją. Yra požymių, kad ūkininkus norima paversti iš anksto kaltais ten, kur jų kaltės net nėra. Teisinėje ir demokratinėje šalyje yra ir žmonių konstitucinės teisės. Nuo su ūkininkais ir ūkininkavimu nesusijusių asmenų pareiškimų atsiribojam iš anksto!

Traktoriai

Patys būkite budrūs, kad jumis nesinaudotų tie, kurie naudojasi bet kokiais vykstančiais diskusiniais klausimais apie šalies politiką.“

Jie pridūrė, kad į susitikimą su žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku Šilutės krašto žemdirbiai atvyko žemės ūkio technika, tačiau traktoriai į miestą nebuvo įleisti.

Patys ūkininkai skelbia, kad buvo surašinėjami administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Tauragės apskr. vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė informavo, kad akcija nebuvo rami.

„Šilutėje nebuvo ramu, matėsi ir daug įrašų viešojoje erdvėje, susirašyti du protokolai dviem asmenims dėl pareigūnų teisių reikalavimo nevykdymo ir pareigūno garbės ir orumo pažeminimo. Asmenys buvo sulaikyti, patalpinti į tarnybinį automobilį, kur jiems buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai, po to asmenys paleisti.

Šiuo metu pareigūnai nebėra įvykio vietoje. Eismas buvo ribojamas miesto prieigose, nebuvo į miestą įleidžiamos sunkiasvorės transporto priemonės, vairuotojai, kurie potencialiai galėjo dalyvauti toje neteisėtoje akcijoje“, – teigė ji.

Kaip praneša ELTA, Šilalėje, kur K. Navickas su rajono administracijos vadovais ir ūkininkais susitikimą pradėjo 14 val., anot Tauragės policijos, leidimas protesto akcijai išduotas.

„Ten kol kas ramu, jokių pažeidimų, jokių incidentų“, – teigė L. Banienė.

ELTA primena, kad pirmadienį vyko visoje šalyje Lietuvos žemės ūkio tarybos (ŽŪT) organizuota laužų deginimo akcija, kuria siekti atkreipti politikų dėmesį į žemės ūkio sektoriaus problemas.

ŽŪT duomenimis, Lietuvoje liepsnojo apie 600 laužų, akcijoje dalyvavo apie 8 tūkst. dalyvių. Tarybos vadovybė tądien susitiko ir su premjere Ingrida Šimonyte, kuriai išdėstė savo reikalavimus.

Tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas ketvirtadienį LRT radijui sakė, jog žemdirbiai į Vilnių ketina važiuoti sausio 23–26 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)