Pirmoji auka – aplinkos ministras Simonas Gentvilas, kurį, atvykusį į susitikimą Šilutėje, pasitiko apie 40 traktorių. Leidimas akcijai buvo gautas.

Ignas Jankauskas, buvęs premjerės Ingridos Šimonytės patarėjas, dabar dalyvaujantis proteste prieš Vyriausybę, sako, kad pats turi ūkį, kuriame pradėjo dirbti prieš trejus metus ir negali likti abejingas ūkininkų bėdoms. Ūkininkai nusprendė nepalikti ramybėje į rajonus važinėjančius politikus. Minimos dvi pavardės – Aplinkos ministro Simono Gentvilo ir žemės ūkio Kęstučio Navicko.

„Pirmas dar prieš protestą buvo panašiai pasitiktas K. Navickas, šiandien taip pasitiktas S. Gentvilas. Matome, kad eiliniai raštai ir susitikimai nebeveikia.

Reikia kitokių dialogo formų. Politikams normalus dialogas nebėra vertybė ir tenka imtis tokių drastiškų priemonių, kad atkreiptume dėmesį į savo problemas. Tenka tik apgailestauti, kad kitaip negalime kalbėtis“, – dėlioja I. Jankauskas.

I. Jankauskas sako, kad prieš keletą savaičių, kai Šilutėje vyko K. Navickas įsikišo policija. Šiandien Šilutėje buvo akcijai gautas leidimas ir ji įvyko sklandžiai. Ministrą protestuodami pasitiko traktorių signalais, vėliau suėjo į salę ir diskutavo. Regionas ypatingai jautrus ir paveiktas įvairių ribojimų.

„Kokių regionų ūkininkai imsis šios strategijos dar sunku pasakyti, tačiau jei ūkininkai ir toliau bus spaudžiami, tai kartosis visoje Lietuvoje“, – dėlioja I. Jankauskas.

Vaikytis kitų sričių, pavyzdžiui, kultūros ministro, žemdirbiai neplanuoja.

„Šilutėje susitikęs su Ūkininkų sąjungos Šilutės skyriaus ūkininkais Simonas Gentvilas valandą atsakinėjo į jų klausimus. Daugiausia sulaukta dėl daugiamečių pievų ir šlapynių. Ministras pažadėjo, kad Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos padarytos klaidos bus taisomos, jau dabar keli šimtai hektarų atstatomi į buvusį statusą, taip pat bus ieškoma galimybių didinti kompensacijas. Ūkininkai kėlė klausimus taip pat dėl mėšlo ir srutų išvežimo laikotarpio.

Protestas buvo taikus, ūkininkai pasitiko signalizuodami iš traktorių. Po to salėje dalykiškai uždavinėjo klausimus", - tokios protesto formos nedramatizuoja Aistė Žilinskienė, dalyvavusi susitikime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)