Perkąstomis gerklėmis aptvare rasti 23 gyvūnai, vėliau ūkio savininkas Romas Budreika rado dar tris paskerstus danielius. Iš visos aptvare buvusios danielių bandos išgyveno mažiau negu pusė.

Išgirdo šunų lojimą

Svėdasiškis R. Budreika „Anykštai“ sakė, kad nelaimė įvyko gruodžio 13-ąją, prieš vidurdienį. Jis išgirdęs šunų lojimą nuėjo į aptvarą ir išvydo du kaimynų šunis besivaikančius jo danielius, o daugiau nei pusė bandos jau buvo išpjauta. Pasak R. Budreikos jis rado tik vieną apgraužtą gyvūną, kiti – perkąstomis gerklėmis.

Bajorų kaime ūkininkaujantis R. Budreika „Anykštai“ sakė, kad šunų savininkė, Svėdasų seniūno pavaduotoja Alma Švelnienė iš pradžių nenorėjo sutikti, kad danielius išpjovė jos šunys, todėl ūkininkas parašė raštą Anykščių rajono savivaldybei.

Į ūkį atvykę Anykščių rajono medžiojamų gyvūnų padarytos žalos apskaičiavimo komisijos nariai bei aplinkosaugininkai surašė aktą, kuriame nurodė, kad danielius išpjovė ne vilkai. Šis aktas tapo vienu iš argumentų kaimynams sprendžiant problemą. A. Švelnienė sutiko sumokėti R. Budreikai kompensaciją.

„Mes kartu augome, gerai sutarėme. Ir dabar nenoriu pyktis su kaimynais. Ir kompensuoti aš paprašiau tik apie pusę mano patirtų nuostolių. Jų šunys, kurių yra visas būrys, gal penkiolika – nuolat terorizuoja mano danielius. Tiesa vasarą, šunys, įlindę į aptvarą danielių nepagauna. O dabar per pusnis danieliai, ypač jaunikliai, išsigelbėti nebegalėjo“, – „Anykštai“ kalbėjo R. Budreika. Danieliai aptverti tinklo tvora. Šunys į aptvarą sulindo pro tinklo apačią.

R. Budreika turi sutartį su gyvūnų utilizavimo įmone – didžiąją dalį šunų papjautų danielių mėsos ši įmonė išsiveš. Dalį mėsos jis ketina sušerti savo šuniui.