2023 m. nuo rugsėjo mėn. 1 d. iki gruodžio 31 d. įvesta bičių šeimų registracija galioja iki kitų metų rugpjūčio 31 d.

Bičių laikytojai, kurie nesinaudoja internetu gali savo bites užregistruoti nuvykę į VMVT teritorinį padalinį pagal gyvenamąją vietą arba savivaldybės žemės ūkio skyriuje.

„Registruoti bites turėtų ne vien tie augintojai, kurie planuoja siekti paramos. Bitininkai, teikiantys bičių produkciją į rinką, bitininkai kurie rūpinasi ir siekia apsaugoti savo bites medunešio metu nuo kenksmingo cheminių medžiagų poveikio turi savo laikomas bičių šeimas deklaruoti Ūkinių gyvūnų registre.

Svarbu nepamiršti ir su VMVT specialistais pažymėti registruoto bityno bičių laikymo vietas žemėlapyje. Bičių laikytojai, vežiojantys savo bites prie medingųjų augalų, minėtame registre ne vėliau kaip prieš tris kalendorines dienas turi pažymėti naują bityno pastatymo vietą, kad ūkininkai kurie purškia savo pasėlius galėtų juos pastebėti ir ne vėliau kaip prieš dvi kalendorines dienas pranešti informacinėje sistemoje (PPIS).

Visa tai tam, kad šią informaciją gautų bičių laikytojai ir galėtų pasirūpinti bičių saugumu planuojamo purškimo metu“, - kalbėjo Antanas Paliutis, Vyriausiasis veterinarijos gydytojas, valstybinis veterinarijos inspektorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją