Šiomis priemonėmis bus padidintas grynųjų pinigų ūkininkams srautas ir sumažinta administracinė našta tiek nacionalinėms ir regioninėms valdžios institucijoms, tiek ūkininkams, informuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Pirma, Europos Komisija padidins tiesioginių išmokų avansus (nuo 50 iki 70 proc.) ir kaimo plėtros išmokas (nuo 75 iki 85 proc.). Ūkininkai šias išmokas pradės gauti nuo spalio vidurio. Išmokas ūkininkams valstybės narės galės išmokėti prieš užbaigdamos visas patikras vietoje.

Pagal antrąją ketvirtadienį priimtą priemonę, nuo 5 iki 3 proc. bus sumažinta vietoje atliekamų pagrindinės BŽŪP biudžeto dalies patikrų, susijusių su reikalavimų atitiktim.

Tokiomis ypatingomis aplinkybėmis kaip dabar labai svarbu sumažinti ūkininkų ir inspektorių fizinių kontaktų. Europos Komisija taip pat leidžia lanksčiau laikytis ir patikrinimų laiko. Investicijų panaudojimą valstybės narės galės patvirtinti ne per tradicinius apsilankymus ūkiuose, o kitais būdais, pavyzdžiui, palydovinėmis nuotraukomis arba nuotraukomis su geografinėmis žymomis.

Taip bus veiksmingiausiai naudojami ištekliai, laikomasi izoliacijos tvarkos, sumažinta administracinė našta ir išvengta nereikalingo delsimo nagrinėjant pagalbos paraiškas, siekiant užtikrinti, kad parama ūkininkams būtų išmokėta per kuo trumpesnį laikotarpį, sakoma Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje paskelbtame pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)