Kompensacijos siūlomos Panevėžio, Ukmergės, Pakruojo, Joniškio ir Širvintų rajonų, kuriuose buvo paskelbta savivaldybės lygio ekstremali situacija, žemdirbiams, užsiimantiems pirmine gamyba ir (ar) žemės ūkio produktų perdirbimu ir nukentėjusiems nuo stichinių meteorologinių reiškinių.

Ketinama padengti 80 proc. palūkanų, sumokėtų už imamas ar anksčiau paimtas paskolas, skirtas ūkinių pastatų stogų remontui ar kitam trumpalaikiam turtui įsigyti.

Palūkanos būtų kompensuojamos ne ilgiau kaip 36 mėnesius. Preliminariai šiemet tam būtų skirta 30 tūkst. eurų, kitąmet – 150 tūkst. eurų, 2025-aisiais – 120 tūkst. eurų, o 2026-aisiais – 163,4 tūkst. eurų.

Didžiausia metinė palūkanų norma, nuo kurios būtų skaičiuojama kompensacija – 4 proc.

Žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko sakymo Dėl palūkanų, kurias sumokėjo ūkio subjektai, užsiimantys pirmine žemės ūkio gamyba ir (ar) perdirbimu ir nukentėję 2023 metais nuo stipraus vėjo ir (ar) didelės krušos, už suteiktas paskolas kompensavimo taisyklių patvirtinimo projektas yra Čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją