Pasak ŽŪM, buvo atlikta VMVT veiklos ir teisinis auditas bei veiklos ir funkcijų analizė. Ministerija pateikė rekomendacijas ir siūlo pritarti tarnybos struktūros pakeitimams. Ministerijos specialistai atsižvelgė ir į vertingas Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertų pastabas, išsakytas projektui.

Maisto ir veterinarijos tarnyba yra viena svarbiausių valstybės institucijų, kurios veikla turi tiesioginės ir netiesioginės įtakos kiekvienam iš mūsų, kasdien. Tuo apmaudžiau, kad ši tarnyba nuo 2010 metų išgyveno 5 skandalus, susijusius su įtarimais korupcija VMVT ar jos padalinių vadovams. Mūsų vertinimu, ši problema – sisteminė. Veikianti valdymo ir kontrolės struktūra neužkardo korupcinių procesų, atvirkščiai – užtikrina palankią terpę jiems vešėti, todėl institucija turi būti pertvarkoma nuo pat viršaus“, – pažymėjo žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Pasak jo, nors pagrindinis VMVT reformos tikslas yra institucijos skaidrinimas, atskiriant paslaugos teikimo ir kontrolės veiklas, pertvarkant ją taip pat siekiama išsaugoti ir pagerinti tarnybos teikiamų paslaugų kokybę bei prieinamumą.

„Optimizuojant teritorinių padalinių veiklą tarnybos paslaugų pasiekiamumui šie pokyčiai neigiamos įtakos neturės – priešingai, tobulinant procesus ir diegiant skaitmenizavimo sprendimus bus siekiama kuo aukštesnės šių paslaugų kokybės. VMVT pertvarka prisidės ir prie verslo aplinkos gerinimo – atskyrus licencijavimo ir leidimų išdavimo funkcijas nuo kontrolės funkcijų, bus skiriamas tinkamas dėmesys paslaugų kokybės gerinimui ir prisidedama prie šalies maisto pramonės eksporto skatinimo“, – sakė ministras.

Įgyvendinant reformą, bus siekiama gerinti ir VMVT darbuotojų darbo sąlygas. Įgyvendinus reformą ir sumažinus vadovaujančių pareigybių skaičių, bus siekiama didinti atlyginimus mažiausiai uždirbantiems specialistams, skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai.

ŽŪM primena, kad birželio 9 d. buvo paskelbtas konkursas VMVT vadovo pareigoms užimti. Nuo praėjusių metų lapkričio VMVT vadovo pareigas laikinai atlieka šios tarnybos direktoriaus pavaduotoja Audronė Mikalauskienė. Ji šias pareigias užėmė po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba pareiškė įtarimus korupcijos veikomis tuometiniam tarnybos vadovui direktoriui Mantui Staškevičiui bei dar keliems VMVT darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją