Algimantas Salamakinas pastebėjo, kad ateinančių metų biudžete pinigai Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimui neskirti.

„Matau, kad ministerija dar metus bus toje pačioje vietoje Vilniuje, nes ateinančių metų biudžete pinigų perkėlimui nėra. Ministerija Kaune pradės dirbti prasidėjus naujajam finansiniam laikotarpiui – 2021 m.“, – Kaimo reikalų komitete sakė Andriejus Stančikas.

Vakar išplatintame ministerijos pranešime rašoma, kad ŽŪM perkėlimo į Kauno projekto vadove tapo Vitalija Zumerienė. Darbą ji pradės kitą pirmadienį.

Atranką laimėjusi V. Zumerienė turi daugiau kaip 10 metų patirties projektų valdymo srityje, tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje, pranešė ministerija. Atrankoje į projekto vadovo vietą dalyvavo 5 pretendentai. Žemės ūkio ministeriją, valdininkų žodžiais tariant, planuojama perkelti į Kauną 2019 metų pabaigoje – 2020 metų pradžioje.

Kartu su ministerija turi būti perkeltos ir jai pavaldžios institucijos, kuriose dirba apie tūkstantis žmonių.

Kiek kainuos perkėlimas ir kokių resursų tam reikės, kaip tame pat posėdyje sakė ŽŪM atstovė, dar tik bus pradėta skaičiuoti. Pasak A. Stančiko, yra tik politinis sprendimas kelti įstaigą, tačiau jokio ekonominio pagrindimo tam kol kas nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)