Siūloma, kad paramos dydis siektų 0,09 euro už kilogramą gyvo svorio (broilerio) arba 0,22 euro už parduotą skerdimui arba savo užaugintą ir paskerstą viščiuką broilerį. Pagalbos suma vienam paukščių augintojui negalėtų viršyti 290 tūkst. eurų. Kompensacijos mokamos už 2021 m. rugsėjo–gruodžio mėn. laikotarpį, rašoma pranešime.

Be to, gamintojai galės pasinaudoti finansine pagalba apyvartinėms lėšoms užtikrinti.

Žemės ūkio ministerija siūlo skatinamajai finansinei priemonei ,,Paskolos ūkio subjektų, veikiančių žemės ūkio ir žuvininkystės produktų gamybos, perdirbimo ir prekybos srityse, likvidumui užtikrinti COVID-19 ligos protrūkio laikotarpiu“ papildomai skirti 25 mln. eurų.

Paskolų sutartys su paskolų gavėjais būtų pasirašomos iki šių metų birželio 30 d. Paskolos būtų teikiamos laikotarpiui iki 6 metų, o jomis galėtų pasinaudoti ir ūkio subjektai, jau gavę paskolą pagal šią priemonę anksčiau. Bendra pagal priemonę suteiktų paskolų suma vienam pagalbos gavėjui negalės viršyti 1 mln. eurų.

Šioms valstybės pagalbos schemoms dar laukiama Europos Komisijos pritarimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją