Vilniečiai patirs nepatogumų

Praėjusią savaitę ūkininkai visoje Lietuvoje degino vilties laužus, taip siekdami atkreipti dėmesį į jų problemas. Nesulaukę norimo rezultato kitą savaitę žemdirbiai suplanavo kur kas drastiškesnę protesto formą.

Nuo pirmadienio žemės ūkio technika iš visos Lietuvos turėtų pajudėti Vilniaus link ir antradienį pasiekti sostinę.

„Mūsų tikslas yra VilniusVyriausybė, nes Žemės ūkio ministerija nieko padaryti negali, o premjerė dengia žemės ūkio ministrą. 

Sunkiosios technikos bus apie 400-500 vienetų. Jau turėjome tokį darbinį susitikimą su Vilniaus savivaldybės atstovais, aptarėme, kur galima bus sustatyti tą techniką, kažkokių stabdymų nėra, jie priims. Vilniečiams gal ir kils kažkiek nepatogumų, mes iškart atsiprašome, bet mes priekaištus adresuojame valdžios institucijos, kalti ne mes, kalti tie, kurie mus išvarė į gatves. Planuojamas ir judėjimas magistrale su palyda, išlaikant visas reikalingas procedūras. Manau, kad kažkiek žmonėms nepatogumų bus, specialaus blokavimo nedarysime, bet toks technikos kiekis bus iššūkis Vilniaus miestui“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ pripažino Žemės ūkio tarybos prezidentas Ignas Hofmanas.

Jis teigė, kad protestas realiai rengiamas, kad būtų įgyvendinti šeši ūkininkų reikalavimai, tarp kurių pagrindiniai yra išspręsti dirbtinai sukurtą daugiamečių pievų problemą, panaikinti naują tvarką dėl žaliojo dyzelino naudojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)