Kaip rašoma įraše, visas veiksmas vyko antradienį, Vėžaičių seniūnijoje, Pikteikių kaime, prie Minijos upės.

Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai ryte sulaukė ūkininko pranešimo, kad 80 galvijų banda, karvės su veršiukais, patvinus Minijos upei, liko saloje, apsuptos vandens.

„Trys ugniagesiai 6 valandas plaukiodami motorine valtimi ir iki juosmens ar net iki kaklo braidydami vandenyje bandė pervaryti gyvulius į neapsemtą vietą“, – rašoma Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Facebook paskyroje.

„Ugniagesiai pasakojo, jog labiausiai juos gąsdino tai, kad vanduo kilo labai staigiai, Minijoje srovė buvo didžiulė ir vandens gylis užlietoje dauboje vietomis siekė iki dviejų metrų, – sakė Gargždų PGT viršininkas Tomas Taučius. – Maži veršiukai beveik skendo vandenyje. Reikėjo greitai ieškoti sprendimo. Ūkininkas atvežė kuolus ir buvo sukalta tvora, kad karvės nenuklystų į šoną. Bet ir šiuo taku karves buvo sudėtinga varyti, nes jos bijojo bristi į vandenį. Tik išdrįsus pirmai, visos kitos nusekė paskui. Bet jeigu jos būtų apsigręžusios atgal, jų nebebūtų pavykę išgelbėti.“

Visgi, visos didelės pastangos atsipirko su kaupu ir visos karvės su veršeliais sėkmingai buvo išgelbėtos, o į tarnybą sugrįžę nors ir sušalę bei pavargę ugniagesiai gelbėtojai džiaugėsi.

Karvės saloje