Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas, Seimo kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad E. Bėrontas turėtų trauktis.

Pagrindinis priekaištas valdininkui – jam vadovaujant NMA pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo lėšų grobstymo, o jis pats šiame tyrime turi specialiojo liudytojo statusą. Tačiau formaliai tai nėra kliūtis žmogų skirti į atsakingas pareigas.

„Įsakymo, kuriuo E. Bėrontas skiriamas NMA vadovu aš negaliu. To neleidžia įstatymai. Šurmulys, kad jis netinka užimti šias pareigas, kilo jį jau paskyrus. Man keista, kad per metus laiko, kai jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas, nepateikti jokie nauji faktai. Prokuratūra taip pat neprašė jį nušalinti nuo užimamų pareigų“, – sako žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

B. Markauskas prisipažįsta, kad šiandien jam likęs vienas kelias – tiesiog NMA vadovo paklausti, ar tokiomis aplinkybėmis jis gali dirbti. Teisinių būdų jį atleisti nėra. Nebent pradėti tarnybinį patikrinimą ir įrodyti, kad vadovas dirbo netinkamai.

„Su E. Bėrontu kalbėjome trumpai, nes jis išvažiavo į komandiruotę. Rytoj su juo sėsime ir kalbėsime, ar jis gali šiomis aplinkybėmis eiti užimamas pareigas. Dar prieš paskiriant jis žadėjo, kad jei paaiškės kokie nors kompromituojantys faktai, jis iš karto trauksis. Kol kas tokių faktų nėra“, – sako B. Markauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)