„Preliminariai mes šiek tiek šnekėjome (apie darbo grupės išvadas. – ELTA), bet iš esmės, kaip ir minėjau, atitinka regioninės politikos tikslus ir modelį, kuris buvo nuo pat pradžių svarstytas: ministerija Kaune, ministerijos strateginiai padaliniai, jei reikalinga, gali likti ir Vilniuje. Ministras kalba apie atskirų struktūrinių padalinių plėtrą ir į tą patį Panevėžį. Manau, tai tinkamas kelias“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, pagrindinis tikslas – regioninė plėtra ir regionų stiprinimas – bus pasiektas, o patalpų paieška yra techninės detalės.

„Mes rasime patalpas, netgi ir toje vietoje, kur dabar laikinai įsikūrusi ministerija, galbūt yra numatyta plėtra. (...) Turime pakankamai valstybinių pastatų Kaune. Tai technikos dalykas“, – kalbėjo premjeras.

Tikslas išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau, joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta. Tiesa, A. Palionis anksčiau abejojo sprendimu iškelti ministeriją.

Patalpų nuomos Kaune konkursą laimėjusi SBA grupės įmonė „Bei Capital” prieš kurį laiką pasitraukė iš konkurso. Tuo metu ŽŪM perkėlimo į Kauną projekto vadovė Vitalija Zumerienė pareigas paliko praėjusią savaitę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)