Viešojo intereso gynimo skyriuje vyriausioji prokurorė Kornelija Rušinaitė patikrinimą inicijavo įvertinusi viešai vakar paskelbtą informaciją apie miško kirtimus valstybinės reikšmės miške, esančiame Nidos girininkijos teritorijoje, rašoma pranešime.

Šiuo metu turimais duomenimis, Valstybinių miškų urėdija nurodo, kad minimų kirtimų tikslas yra atkurti Birštvyno rago Pamario palvę, o leidimas kirsti mišką šioje vietoje yra išduotas 2021-12-07.

Visgi atsižvelgiant į tai, jog šie miško kirtimo darbai vykdomi ypatingai valstybės saugomoje teritorijoje – Kuršių nerijos nacionaliniame parke, o jų vykdymas sulaukė visuomenės reakcijos bei susirūpinimo dėl tokio masto kirtimų teisėtumo, prokurorės manymu, tikslinga pradėti tyrimą prokuroro iniciatyva ir patikrinti su šiuo miško kirtimu susijusių sprendimų pagrįstumą bei tai, ar faktiškai vykdomi kirtimai atitinka leistinas apimtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją