Nuo sodinuko, medelio ar krūmo, kuriuos mielai perka sodininkai, iki sudėtingų dronų, naujausių traktorių ir kombainų, dirbtiniu intelektu valdomų žemės ūkio procesų stebėjimo sistemų, taip galima apibūdinti 28-ąją parodą žemės ūkio parodą „Ką pasėsi... 2024“.

Ketvirtadienį prasidėjęs renginys truks iki šeštadienio, tądien tikimasi sulaukti daugiausia lankytojų. Kauniečiai naudojasi proga tiesiai iš amatininkų bei sodininkų įsigyti norimus dirbinius bei sodinukus, pabendrauti su juos dominančių įmonių atstovais.

Tačiau pagrindinė parodos lankytojų dalis – iš visos Lietuvos į VDU Žemės ūkio akademijos miestelį susirenkantys ūkininkai, šį renginį vadinantys agrarinio sektoriaus „atlaidais“.

Parodoje galima išvysti tik ne naujausią žemės ūkio techniką, tuo pat metu vyksta ir šviečiamoji programa: daugiau kaip 40 seminarų paramos žemės ūkiui, tvarios augalininkystės ir
miškininkystės, sumaniosios technologijos ir inovacijų žemės ūkyje bei kitomis temomis.

Žemės ūkio paroda „Ką pasėsi... 2024“

Jau tradicija tampa ir užsienio šalių delegacijos, parodoje dalyvaujančios su žemės ūkio
technika, atsarginėmis jos dalimis, sodo įrankiais, organiniais biostimuliantais ir kt. Anot parodos organizatorių, šiais metais Pietų Korėjos, Turkijos, Ukrainos, Danijos, Vokietijos, Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lenkijos įmonės sudarys net dešimtadalį visų parodos dalyvių.

Parodos dalyviai išsidėstę 12 tūkst. kv. metrų lauko plote ir, kaip įprasta, trijuose
paviljonuose. Turimą techniką ir įrangą, teikiamas paslaugas ir siūlomus produktus šį kartą pristato apie 200 parodos dalyvių, 18 proc. jų – dalyvausiantys pirmą kartą.

Renginio dienomis taip pat vyks ir tarptautinis drožėjų grandininiais pjūklais čempionatas „Steel Beavers 2024“, jo metu medžio meistrai demonstruos unikalius įgūdžius, bus galima stebėti, kaip medžio rąstai virsta skulptūromis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją