NMA, apskaičiavusi kiekvienam pareiškėjui arba ūkinių gyvūnų laikytojui skiriamą pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos sumą už 2022 metus, ją pradės mokėti gruodžio mėnesį. Planuojama, jog daugumai pareiškėjų parama bus išmokėta iki šių metų pabaigos, rašoma pranešime.

Šių metų pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos už pasėlius ir ūkinius gyvūnus išmokų dydžiai:
už baltyminius augalus – 23,40 Eur už ha;
specialioji išmoka už bulius – 212 Eur už vnt.;
už karves žindenes ir telyčias – 111 Eur už vnt.;
už ėriavedes – 3,22 Eur už vnt.

Atkreipiame dėmesį, jog atsietoji pereinamojo laikotarpio nacionalinė parama už baltyminius augalus yra skiriama 2022 metais deklaravusiems žemės ūkio naudmenas pareiškėjams už 2011 metais deklaruotus ir 2011 metų susietosios papildomos nacionalinės tiesioginės išmokos už baltyminių augalų pasėlius teikimo reikalavimus atitikusius plotus.

Žemės ūkio valdos perdavimo ar paveldėjimo atveju valdos perėmėjui ar paveldėtojui pereina ir atsietoji pereinamojo laikotarpio nacionalinė parama, kuri yra mokama už 2011 metų susietosios papildomos nacionalinės tiesioginės išmokos už baltyminių augalų pasėlius teikimo reikalavimus atitikusius plotus perimtoje ar paveldėtoje žemės ūkio valdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją