Savivaldybėms perduodamos pareigybės, skirtos funkcijų, susijusių su miestų ir miestelių teritorijų administracinėse ribose esančios valstybinės žemės valdymu patikėjimo teise, vykdymui, o VTPSI – žemės naudojimo valstybinės kontrolės organizavimo ir vykdymo ir specialiojo teritorijų planavimo dokumentų valstybinės priežiūros funkcijų vykdymui.

Pasak ministerijos, NŽT struktūroje mažėja skyrių, nuo 65 iki 19. Taip pat teritorinių skyrių skaičius mažėja nuo 50 iki 5.

Nauji Žemės tvarkymo ir administravimo skyriai steigiami apskričių pagrindu. Jų tikslas – įgyvendinti valstybės politiką žemės tvarkymo ir administravimo bei nuosavybės teisių į žemę, mišką, vandens telkinius atkūrimo, valstybinės žemės perleidimo, perdavimo naudotis ir kitose žemės reformos srityse ir atlikti valstybinės žemės patikėtinių funkcijas kaimiškosiose teritorijose.

NŽT struktūroje lieka 2 direktoriaus pavaduotojų pareigybės, atsakingos už specialiosios veiklos srities struktūrinių padalinių veiklos koordinavimą ir steigiama nauja kanclerio pareigybė, atsakinga už bendrosios veiklos srities padalinių veiklos koordinavimą.

Steigiami padaliniai, kurie centralizuotai atliks jiems priskirtas funkcijas: tikrins ir tvirtins žemės sklypų kadastro duomenis, užtikrins NŽT rengiamų teisės aktų kokybę ir atstovavimą teismuose, vykdys matininkų, geodezininkų ir žemėtvarkos planavimo specialistų veiklos priežiūrą, pažymima Aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Taip pat steigiamas naujas Erdvinių duomenų vystymo ir geodezijos skyrius, kuris administruos valstybinių erdvinių duomenų rinkinius ir žemėlapius. Žemės patikėtinių valstybinės priežiūros skyrius centralizuotai vykdys valstybinės žemės patikėtinių priežiūrą, o Žemėtvarkos planavimo dokumentų priežiūros skyriaus specialistai bus atsakingi už žemėtvarkos planavimo dokumentų priežiūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją