„Buvo problema, kad buvo sutaryta sutartis su patalpas išnuomojusiu vystytoju, kurios negalėjome nutraukti. Tai būtų grėsę didelėmis baudomis. Kai šia sutartį pavyko nutraukti taikos sutartimi, sudarėme darbo grupę, kuri vertino, kaip kelti įstaigą į Kauną“, – apie padėtį aiškina ministras.

A. Palionis sako, kad visa ministerija nebus keliama. Kol kas matosi bėda, kad sudėtinga bendradarbiauti su žmonėmis, kai dalis skyriaus dirba kitame mieste. Stringa apsikeitimas informacija. Nuspręsta, kad Kaune dirbs savarankiški skyriai, kurie nedubliuos sostinėje esančių skyrių darbo. Pavyzdžiui, programinio projektavimo, melioracijos, technikos priežiūros ir vertinimo, mokslo, kuriam bus patogiau Kaune, nes ten yra mokslo įstaigos.

Planuojama, kad Laikinojoje sostinėje dirbs 30–35 žmonės. Vilniuje yra 324 etatai, užimta 240. Pilnai užpildyti visas vietas neplanuojama. Kadangi darbo užmokesčio fondas fiksuotas, vietoj naujų žmonių didinamas atlyginimas tarnautojams.

Andrius Palionis

Tačiau kardinalios įstaigos reformos nebus.

„Jei inicijuotume struktūros reformą, pagal galiojančius įstatymus jį baigtume tik liepą, o rudenį man jau reikės kelti sparnus iš šios įstaigos. Naujam ministrui gali būti šokas. Todėl to nedarysime. Per kėlimo vajų iš ŽŪM išėjo apie 70 žmonių. Kai kurių tikrai gaila. Kai kuriuose skyriuose katastrofiškai mažas žmonių skaičius. Gerai, kad kai kurie žmonės jau galvoja apie sugrįžimą, nes struktūra nusistovėjo“, – planais dalinasi ministras.

Kartu su dalies ŽŪM perkėlimu, nebus pamiršti planai perkelti ir kitas įstaigas. Darbo grupė siūlo kelti ir dalį pavaldžių įstaigų.

Pavyzdžiui, Nacionalinė mokėjimų agentūra turi skyrius keliuose didžiuosiuose miestuose, tačiau ten nevertinamos didžiausios paraiškos. Be to, gana daug skundų dėl pačių paraiškų vertinimo. Tuo užsiima tik skyrius Vilniuje. Alytuje, Panevėžyje ir Šiauliuose bus stiprinami skyriai, didinamas darbuotojų skaičius ir tuo pačiu vertinami didesni projektai. Tuo pačiu mažės skyrius Vilniuje, kuriame dabar apie 100 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)