Prieš išvykdamas į Briuselį, valdininkas dirbo ministerijos vyriausiuoju patarėju – tai vienos aukščiausių ne politinio pasitikėjimo pareigų įstaigoje. Pagal įstatymą, jam, pasibaigus kadencijos laikui, turėjo būti suteiktos tos pačios pareigos. Tai yra, jis vėl turėjo tapti ministerijos patarėju.

Tačiau sugrįžimas į tėvynę valdininkui nebuvo saldus. Šią savaitę jam įteiktas atleidimo lapelis, nes pareigybė naikinama, ir jis informuotas, kad lapkričio pabaigoje su Žemės ūkio ministerija turės atsisveikinti.

Tačiau šokas ir bedarbystė truko trumpai. Jau kitą dieną, kai atvyko į darbą, R. Taraškevičius buvo informuotas, kad jo pareigybės panaikinimas yra panaikinamas, jam grąžinamas statusas, pareigos ir kabinetas.

Šiuos kuriozus Žemės ūkio ministerija pakomentavo taip:

„Lietuvos Respublikos žemės ūkio atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje pareigas R. Taraškevičius ėjo ketverius metus. Specialieji atašė gali būti skiriami arba perkeliami dirbti diplomatinėje atstovybėje ar konsulinėje įstaigoje ne ilgiau kaip 3 metams. Esant tarnybinei būtinybei, šis terminas gali būti pratęstas vieną kartą iki vienų metų.

R. Taraškevičius, suėjus pratęsimo terminui, 2022 07 31 buvo atšauktas iš Lietuvos Respublikos žemės ūkio atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje pareigų ir turėjo grįžti į savo nuolatines Žemės ūkio ministerijos vyriausiojo patarėjo pareigas. Šios pareigybės specializacija – valstybinių (perduotų savivaldybėms) ir kitiems socialiniams, ekonominiams partneriams perduotų funkcijų politikos inicijavimo, planavimo, vykdymo ir įgyvendinimo koordinavimas.

Sprendimas dėl Žemės ūkio ministerijos vyriausiojo patarėjo pareigybės naikinimo buvo priimtas dar 2022 metų liepą, atitinkamai asmeniui buvo įteiktas pranešimas apie pareigybės naikinimą nuo 2022 12 06.

Tačiau įvertinus tai, jog šiuo metu ministerijoje prasidėjo paruošiamieji darbai dėl struktūrinių pokyčių, susijusių su dalies Žemės ūkio ministerijos funkcijų perėjimu Aplinkos ministerijai (dėl Aplinkos ministerijos inicijuoto žemės valdymo perdavimo savivaldai projekto), svarstoma, ar šiuos struktūrinius pertvarkymus nereikėtų įgyvendinti lygiagrečiai.

Įvertinus šias aplinkybes buvo nuspręsta atšaukti Žemės ūkio ministerijos vyriausiojo patarėjo pareigybės, kurią šiuo metu užima R. Taraškevičius, naikinimo procedūras iki bus priimti galutiniai sprendimai dėl funkcijų perdavimo Aplinkos ministerijai.“

R. Taraškevičius atleidimo ir atleidimo panaikinimo faktą Delfi patvirtino, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją