„Misija ūkis“ komanda žiūrovams suteiks išskirtinę galimybę – pamatyti didžiausio grybų ūkio Lietuvoje kasdienę virtuvę. Būtent šiame ūkyje per savaitę rankomis nuskinama daugiau nei šešiasdešimt tonų pievagrybių. Nuo ko viskas prasidėjo ir kokios žmonių istorijos slypi už šio sėkmingo verslo? Apie tai papasakos įmonės „Baltic Champs“ generalinis direktorius Arūnas Radzevičius, rašoma pranešime.

Daugiau nei prieš dvidešimt metų veiklą pradėjusi įmonė šiandien grybais aprūpina didžiausius Lietuvos maisto prekybos tinklus. Tiesa, kai įmonės įkūrėjas Kęstutis Juščius pradėjo grybų auginimo verslą, šie buvo nepopuliarūs ir dažnai net vadinami šungrybiais. Šiandien be pievagrybių neapsieina nei viena maitinimo įstaiga ir būtent šie grybai yra pamėgti dėl savo lengvo skonio ir itin plataus panaudojimo. Kadangi šis verslas nišinis, jis reikalauja ir specialių žinių bei praktikos apie kurią ir papasakojo Arūnas. Vyras ne tik pasidalino dinamiška darbo kasdienybe, įdomiais faktais, bet ir pakvietė laidos vedėją Justę Zinkevičiūtę išbandyti grybų skynimo amato bei paragauti šviežio, ką tik nuskinto, pievagrybio. Justė juokėsi, kad tikrai ne kiekvieną dieną valgo žalius grybus, o ir skonis ją nustebino – labai sultingas, teigė ji.

Artimiau susipažinti žiūrovai galės ne tik su grybais, bet ir su bitėmis. Daugiau nei trisdešimt metų bitininkystės amatu užsiimantis Remigijus Šemeklis papasakojo kaip susiklostė jo gyvenimas, kad bitės tapo jam ne tik hobis, darbas, bet ir didžiausia aistra. Remigijus juokiasi, kad tai liga, kuria užsikrėtė visam gyvenimui.

Bičių ūkio šeimininkas žiūrovams parodys ne tik savo darbo kasdienybę: kaip atrodo bičių pikis, automatinis medsukys, bet ir papasakos apie gerąsias ir naudingas medaus savybes. Vyras prasitarė, kad šioje veikloje jam daugiausiai padeda žmona, kuri ne tik išmano šį amatą, kartu renka ir apdoroja medų, bet ir gamina daugybę skirtingų produktų, kuriuos vėliau padeda ir parduoti. Remigijus prasitarė, kad prielankumas bitėms atsirado ne iš karto ir žmonai teko bites prisijaukinti.

„Man teko prisijaukinti žmoną, o jai bites. Tai padaryti padėjo žinojimas, žmonės bijo bičių tol, kol apie jas nieko nežino. Nežinojimas gimdo baimę, o kai susipažįsti su jomis iš arčiau, baimės nebelieka“, – pasakojo bitininkas.

Laidoje išvysite ne tik skirtingų ūkių virtuvę, susipažinsite su jų specifika, bet ir sužinosite įdomių faktų: ko reikia, kad išaugintum tonas grybų, kaip galima perdirbti nuo medaus likusias atliekas ir kodėl tai svarbu daryti ne tik mieste, bet ir kaime. Apie grybus ir bites bei ūkininkų sėkmės istorijas buvo rodoma praėjusį, šventinį, sekmadienį 10 val., DELFI TV portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją