Tokį sprendimą, pasak Žemės ūkio ministerijos atstovo spaudai Remigijaus Bielinsko, ministras Bronius Markauskas priėmė po susitikimo su šiuo valdininku.

Ministras nusprendė, kad susiklosčius esamoms aplinkybėms ir gavus naujos informacijos, valdininko darbas negalimas.

Iki šiol pavaldinį gynusio B. Markausko nuomonę pakeitė naujai gauta informacija.

„Šiandien turiu truputį daugiau informacijos. Kaip sakant, šiek tiek man daugiau abejonių kilo“, – BNS sakė B. Markauskas.

DELFI rašė, kad šiandien ministras planuoja susitikti Jis nedetalizavo, kokią informaciją yra gavęs apie E. Bėrontą, bet pridūrė, kad trečiadienį pavakare ketina susitikti su juo ir bandys įtikinti trauktis savo noru iš NMA vadovo posto.

Su E. Bėrontu BNS trečiadienį nepavyko susisiekti.

B. Markauskas sausio pradžioje paskyrė E. Bėrontą antrai ketverių metų kadencijai, nepaisant fakto, jog E. Bėrontas figūruoja teisėsaugos tyrime kaip specialusis liudytojas. Anksčiau B. Markauskas teigė, jog prieš skirdamas E. Bėrontą antrai kadencijai prašė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) papildomos informacijos apie jį, tačiau gauti duomenys nesutrukdė paskyrimui. Žemės ūkio ministras teigė, kad skirdamas E. Bėrontą antrai kadencijai viską padarė teisingai.

„Kažkaip prisiimti atsakomybę, kad ne pagal turimą informaciją priėmiau, tai negaliu“, – tvirtino ministras. Pasak jo, pagrindinis veiksnys, dėl kurio E. Bėrontas buvo paskirtas antrai kadencijai, yra jo geri praėjusių metų darbo rezultatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)