Taip nutiko dėl siaučiančio Afrikinio kiaulių maro.

„Šalių, kuriose užfiksuotas ligos protrūkis, parodos rengėjai paprašė nevežti termiškai neapdorotų gaminių iš kiaulienos. Mes atsižvelgėme į šį prašymą, kiti žiūrėjo lanksčiau“, - sako ministras Giedrius Suprlys.

Mėsos produktų galima įsigyti ir gretimame Latvijos stende. Neoficialiai kalbama, kad lietuviai mėsą, kurios reikėjo gaminti lietuviškiems cepelinams reikėjo pirkti Berlyne.

Tačiau vien tai, kad svečių negalime pavaišinti dešra ar kumpiu, mūsų stendo nedaro mažiau patraukliu. Pavyzdžiui, šiandien buvo prapjautas 86 kilogramų tradicinis varškės sūris, kuriam gaminti buvo sunaudota tona pieno ir buvo gana sudėtinga rasti įmonę, kuri galėtų jį pagaminti. Į parodą jis buvo vežamas specialiai pagamintoje dėžėje.

Lietuvai „Žaliojoje savaitėje“ atstovaus dvylika gamintojų, kurie parodos lankytojams pristatys tautinio paveldo ir ekologiškus gaminius.

Kitos šalys pristatė ne tik maisto produktus bet ir įvairias, kartais keistas, inovacijas. Pavyzdžiui, suomiai turėjo tylos kabiną. Joje atsisėdęs žmogus galėjo pasiklausyti paukštelių čiulbėjimo, ar vandens čiurlenimo. Aplinkos triukšmo nesigirdėdavo. Pirmą parodos dieną inovacija buvo pristatoma nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)