„Japonijos kompetentingos institucijos, su kuriomis nuolat plėtojame bendradarbiavimą ir stipriname ryšius jau gana ilgą laiką įvairiais maisto saugos ir veterinariniais klausimais mums vis plačiau atveria savo rinką. Visas būtinąsias eksporto dokumentų ir reikalavimų derinimo procedūras šįsyk pavyko sėkmingai įgyvendinti vos per tris mėnesius. Šis atvejis tik dar kartą parodo, kad Japonija pasitiki ir vertina VMVT vykdomą valstybinę veterinarinę kontrolę ir dėl to didina galimybes mūsų šalies ūkio subjektams bei verslui“, – sakė VMVT direktorius Mantas Staškevičius, rašoma pranešime.

VMVT į Japoniją dėl šinšilų eksporto kreipėsi praėjusių metų lapkričio pabaigoje. Per tris procedūrų derinimo mėnesius Tarnybos specialistai pateikė užpildytą klausimyną Japonijos kompetentingos institucijos vertinimui su informacija apie šių gyvūnų laikymo sąlygas Lietuvoje, gyvūnų užkrečiamųjų ligų situaciją, veterinarijos sertifikatų išdavimo procedūrą bei valstybinę veterinarinę kontrolę, taip pat siūlomą suderinti veterinarijos sertifikatą.

Nors visų pirma buvo derinami šinšilų eksporto klausimai, veterinarijos sertifikatą Japonija patvirtino visiems graužikams: žiurkėnams, dekoratyvinėms žiurkėms ir kt. Taip pat jau yra patvirtinti ir Lietuvos ūkio subjektai, iš kurių laikymo patalpų yra leidžiamas eksportas į Japoniją.

Derindama šiuos eksporto leidimus, VMVT daug ir intensyviai bendradarbiavo su Lietuvos Respublikos žemės ūkio atašė Japonijoje Kristina Mineikiene. Bendro įdirbio dėka susijusius procedūrinius procesus pavyko sėkmingai paspartinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją