Šiuo metu dauguma valdininkų ir ministras dirba Vilniuje, tačiau Laikinojoje Sostinėje sukurta veidrodinė ministerija. Tiksliau, jos padalinys, kuriame šiuo metu dirba keturių savarankiškų struktūrinių padalinių darbuotojai. Įsteigtos 27 pareigybės, iš jų 4 kol kas laisvos.

Ar žemės ūkio ministerija bus ir toliau keliama į Kauną kalbėjome laidoje Delfi Tema.

Konservatorius Kazys Starkevičius sako, kad dar tais laikais, kai dirbo žemės ūkio ministru (2008 – 2012 m. kadencija) planavo ministeriją kelti į Kauną. Prasidėjus krizei planų buvo atsisakyti, tačiau tuometiniame Žemės ūkio universitete sukurti padaliniai, kurie buvo atsakingi už regioninės politikos įgyvendinimą.

„Nesuprantu kodėl, tačiau 2016 m. būtent šis naujai sukurtas padalinys iš Kauno buvo atkeltas į Vilnių, o po to nuspręsta, kad visa ministerija bus keliama į Kauną. Įstaiga porą metų realiai nedirbo. Galiu drąsiai pasakyti, kad eksperimentas nepasiteisino, teks sugrįžti į sostinę. Galbūt Laikinojoje Sostinėje liks tik regioninės politikos padalinys“, – planais dalinasi K. Starkevičius ir sako, kad šie eksperimentai išblaškė darbuotojus – šie tiesiog išbėgiojo į kitas ministerijas, kurios perkelti nebuvo planuojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)