Socialiniuose tinkluose garsėjantis P. Šiaučiūnas VMVT dėmesio susilaukė, kai paviešino vaizdo įrašą, kuriame dainuoja dainą „Suk, suk ratelį“ ir ėdžiose ratu veją avinuką. Kai gyvūnas įstringa ėdžias juosiančioje tvorelėje, jį ištraukia šeimininko tai padaryti paragintas šuo.

Už šį epizodą VMVT Panevėžio skyrius P. Šiaučiūnui skyrė 15 eurų baudą, tačiau jis jos nesumokėjo, tad šią savaitę sulaukė protokolo jau su 75 eurų dydžio bauda. Jos ūkininkas mokėti taip pat nesiruošia.

„Pirmosios baudos nemokėjau, nes ji neteisingai paskirta. O antrąją baudą jau skųsiu teismui“, – Delfi sako P. Šiaučiūnas.

Jis pasakoja, kad gavęs pirmąją baudą, iškart surašė raštą VMVT Panevėžio skyriui, nurodydamas, kad su ja nesutinka ir savo elgesio nelaiko netinkamu, nes šuo tiesiog padėjo ištraukti avį iš ėdžių, nesukeldamas jai jokio skausmo.

Tačiau situaciją iš naujo išnagrinėję VMVT pareigūnai konstatavo, kad „P. Šiaučiūnas, pats neištraukdamas avies iš ėdžių ir leisdamas tą padaryti savo šuniui, neužtikrino, kad aviai nebūtų sukeltas skausmas ir nepatogumo jausmas.“

Petras Šiaučiūnas

„Jie bylą išnagrinėjo ir vėl sako tą patį, tai dabar eisiu į teismą“, – ginti savo teisybę pasiryžęs P. Šiaučiūnas.

Jis sako, kad prisidėti prie kovos prieš VMVT prašys ir Ūkininkų sąjungos, kurios nariu yra, nes yra įsitikinęs, kad teismo sprendimas taptų svarbiu precedentu visam gyvulininkystės sektoriui.

P. Šiaučiūnas teisme pastaruoju metu kovoja ir su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, kuri jam skyrė 1,8 tūkst. eurų baudą už sienos remontą Justino Vienožinskio, P. Šiaučiūno protėvio, dvare, kuriame ūkininkas su šeima gyvena.

Inspekcija teigia, kad buvo ardoma ir rekonstruojama laikančioji siena, o tokiems darbams buvo būtina parengti projektą ir gauti leidimą. Tuo metu P. Šiaučiūnas aiškina, kad tiesiog sutvarkė supuvusį sienos elementą.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)