„Įsibėgėjus javapjūtei ir į laukus išvažiavus kombainams ir kitai didelių gabaritų žemės ūkio technikai, vis dar pasitaiko elektros atramų kliudymo atvejų. Todėl dirbant laukuose svarbu rūpintis ir savo, ir aplinkinių saugumu, taip pat laikytis saugaus atstumo nuo elektros atramų, aplink jas manevruoti lėčiau ir itin atsargiai“, – primena ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Ir nors raginimai elgtis atsakingai skelbiami kasmet, pažeidimų kiekis stipriai išaugo. Šiemet per pirmas dešimt rugpjūčio mėnesio dienų, vykdant žemės ūkio darbus (ariant, kuliant ar pan.) nulaužtos net šešios atramos bei nutraukti laidai. Toks neatsargus ūkininkų elgesys kelia didelį susirūpinimą.
Pernai metų duomenimis, ESO užfiksavo aštuonis atvejus, kai technika kliudė elektros oro linijų atramas. Daugiausiai nelaimių nutiko Kėdainių ir Biržų rajonuose.

ESO atstovė atkreipia dėmesį, kad ūkininkai naudoja didelių gabaritų techniką, todėl manevruodami greta elektros oro linijų atramų, dažniausiai neįvertina technikos gabaritų, apsisukimo spindulio ir tokiu būdu kliudo infrastruktūros elementus.

Įvykus pažeidimui ir žemės ūkio technikai kliudžius elektros oro linijų atramas, įvykio kaltininkai raginami apie tai kuo skubiau pranešti ESO, sulaukti atvykstančių ESO darbuotojų, kurie įvertins pažeidimą ir imsis visų priemonių, kad pažeidimai būtų kuo greičiau likviduoti ir nekeltų pavojaus aplinkiniams.

Prireikus, bendrovės darbuotojai kartu su pažeidėju užpildo reikiamus dokumentus vietoje. Surašius deklaraciją, siunčiama informacija dėl nuostolių atlyginimo.

Svarbu prisiminti, jog pažeidus elektros laidus ar atramas, jokiu būdu negalima artintis prie jų, leisti artintis kitiems asmenims ar jų liesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją