„Einame per žieminių kviečių lauką. Arčiau melioracijos griovio, kur dar yra drėgmės, javai dera, toliau džiūsta, tada ūkininkai tikri, kad derlius bus prastas“, – pasakoja LNK žurnalistė.

Kretingos ūkininkų sąjungos pirmininkas Rimantas Paulikas prognozuoja, kad derlius gali kristi 60 proc. jau yra išdžiūvusių ir žuvusių pasėlių. Kai kur vietoj 5-6 t bus kuliamos 2 t. Net lietus pasėlių neatgaivintų.

Sausra išdžiovino ne tik pasėlius, bet ir pievas. Ūkininkai planuoja pjauti javus ir iš jų gaminti pasėlius, nes pašaro tiesiog nebeįperka. Jei anksčiau šienainio rulonas kainavo 5 eurus, dabar 50.

Emilija Martinkienė, Rūdininkų kaimo gyventoja, sako, jog panašūs orai buvo prieš 15 metų. Ji bijo, kad ir toliau nelyjant šulinyje nedingtų vanduo.

Trečdalyje Lietuvos miškų aukščiausia, penkta, gaisringumo klasė.

Sigitas Kupštys, Kretingos urėdijos vyriausias miškininkas sako, kad esant tokiai gaisringumo klasei, gaisro tikimybė padidėja 90 proc. Gyventojai prašomi ne tik nerūkyti ir nemėtyti degtukų, bet ir nekepti šašlykų, nekurti laužų, kad netyčia nekiltų gaisras. Kai kuriuose rajonuose į miškus jau draudžiama įeiti.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius sako, kad kreipsis į Vyriausybę, jog ekstremali padėtis būtų skelbiama visos valstybės mastu.