Šiais metais bendrovė „Nordic Sugar Kėdainiai“ gamybos sezoną pradės gerokai vėliau nei įprasta. Cukrinių runkelių supirkimas ir jų perdirbimas šįkart startuos tik maždaug po mėnesio. Gamybos sezono pradžia Kėdainių cukraus fabrike atidedama dėl gamybinių ir technologinių patalpų bei įrengimų renovacijos.

Investavo 13 milijonų

Cukrinių runkelių perdirbimo sezonas Kėdainių cukraus fabrike paprastai prasidėdavo pirmoje rugsėjo pusėje, tačiau šiemet jo pradžia numatoma keliomis savaitėmis vėliau dėl fabriko katilinės ir cukrinių runkelių padavimo linijos modernizavimo darbų.

Į šiuo metu diegiamą fabriko įrangos atnaujinimą AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ investavo apie 13 mln. Eurų.

Laikosi griežtų reikalavimų

„Laikomės griežtėjančių aplinkosauginių reikalavimų dėl azoto oksidų dujų išmetimo, todėl investuojame į fabriko katilinės atnaujinimą. Keičiame senus nuo pat fabriko veiklos pradžios tarnavusius katilus, bus sumontuoti naujos kartos modernūs automatizuoti katilai, papildoma įranga, atnaujiname – katilo vandens paruošimo mazgą.

Taip pat tvarkoma ir šio cecho aplinka, atnaujinama apdaila, keičiamos durys, langai. Katilinės atnaujinimo investicinis projektas prasidėjo pernai, iš viso į katilinės atnaujinimą buvo investuota maždaug 8 mln. eurų.

Kitas stambus mūsų vykdomas projektas yra runkelių plovyklos ir sauso jų padavimo į perdirbimo cechą įdiegimas. Ši investicija siekia daugiau kaip 5 mln. Eurų.

Taip pat ruošiame naują runkelių priėmimo bei kaupavimo aikštelę. Šiuo metu darbai intensyviai vyksta ir turėtų būti baigti iki rugsėjo pabaigos, tad gamybos sezoną planuojame pradėti pačioje spalio pradžioje“, – sako AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ cukraus fabriko direktorius Dainius Cibulskis.

Anot bendrovės „Nordic Sugar Kėdainiai“, gamybos sezonas, nors ir startavęs gerokai vėliau, turėtų būti baigtas maždaug įprastu laiku, t. y. iki sausio vidurio.