Būtent čia, Akademijoje, suplevėsavo 100-oji „Scandagros“ iškelta istorinė Lietuvos valstybės vėliava su Vyčiu. Šia proga mokslininkai, verslininkai ir ūkininkai dalyvavo konferencijoje „Istorija, dabartis ir ateitis mokslo, verslo ir visuomenės partnerystės kontekste“, rašoma įmonės pranešime.

Atkurtos Lietuvos šimtmečio progai paminėti skirta iniciatyva – geriausiems ir ištikimiausiems partneriams padovanoti 100 stiebų su istorinėmis Vyčio vėliomis, kurias savo klientams asmeniškai iškėlė įmonės vadybininkai.

Į pagalbą projekto įgyvendinimui „Scandagra“ pasikvietė lenktynininką Benediktą Vanagą, su kuriuo įmonės bendradarbiavimas trunka jau ne vienus metus. B. Vanagas pirmą kartą Dakaro lenktynėse Vyčio vėliavą parodė dar 2003 metais, ir nuo tada ji tapo neatsiejamu šio sportininko atributu.

Be to, Benediktas yra ir Lietuvai priesaiką davęs šaulys, kuris apie Vyčio simbolizuojamas vertybes kalba savo žodžiais ir iš asmeninės patirties kylančiomis mintimis. Nuo pirmosios iki šimtosios vėliavos pakėlimuose dalyvavęs sportininkas juokavo, kad važinėjant po Lietuvą įveikė bent 10000 km – tokį patį atstumą tenka įveikti ir Dakaro lenktynių metu, o sudėjus visų stiebų aukštį Vytis į viršų kilo net 800 metrų, tai yra aukščiau nei didžiausio pasaulio pastato aukštis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)