Tai jau antras iš eilės sezonas, kai lietuviai ankstyvą pavasarį gali džiaugtis lietuviškais trumpavaisiais agurkais, o salotomis bei ilgavaisiais agurkais – ištisus metus, rašoma pranešime.

Lietuviškas daržoves auginančios didžiausios šalies šiltnamių bendrovės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila sako, kad tokiai ankstyvai pasiūlai užtikrinti kasmet prireikia uolaus darbo ir modernių technologijų.

„Modernizavę šiltnamius, įgijome galimybę lietuviškus agurkus bei salotas auginti ištisus metus. Trumpavaisių agurkų derlius, kaip žinia, prasideda ankstyvą pavasarį, tačiau tokiu metu juos užauginti nėra lengva, derlingumas nebūna didelis. Tam įtaką daro šalti orai ir saulės trūkumas. Tačiau šiųmetis užaugintas derlius yra kokybiškas: agurkai sodrios spalvos, taisyklingos formos ir duriančiais spygliukais. Tai trys požymiai, įrodantys, kad agurkai iš pirmo šviežio daržovių derliaus“, – sako K. Montvila.

Keliomis savaitėmis vėliau prekyboje pasirodę lietuviški agurkai – pigesni už pirmąjį lenkiškų agurkų derlių. Bendrovės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas K. Monvila atvirauja, kad nors pirmasis derlius ir nėra labai gausus, lietuviškų agurkų kainos kur kas mažesnės, nei lenkiško derliaus.

„Natūralu, jog pirmieji pavasario agurkai yra brangesni nei vėlyvą pavasarį ar vasarą auginami agurkai. Tačiau net ir įvertinus visas sąlygas, lietuviškų agurkų kaina nesieks lenkiškų agurkų, kuriuos galima buvo rasti šalies turguose“, – tvirtina K. Montvila.

„Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė tvirtina, kad pirmųjų šviežių agurkų kainos bus prieinamos pirkėjams – 0,5 kg fasuota trumpavaisių agurkų pakuotė kainuos 2,99 eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)