Daugiau nei 20 metų malkomis prekiaujantis Stanislavas vienas iš nedaugelio sutikęs papasakoti apie malkų verslą, praneša LNK žinios.

„Jei pernai beržinių malkų kelis kubiniai metrai – tiek telpa į sunkvežimį – kainavo 400 eurų, dabar jau 600. Sunkvežimį dviem pakrauti užtrunka valandą, su technika dvi“, – pasakoja 20 metų šiuo verslu užsiimantis Stanislavas, tačiau sako iki šiol tokių metų kaip šie nematė.

Savo prekę jis pardavinėja po 5 kubinius metrus – tiek telpa į sunkvežimį. Vežioti su mažesniu transportu dėl brangių degalų neapsimoka. Toks transportas, jei pilnas malkų 600. Didesniam namui sezonui reikia dviejų tokių automobilių. Per dieną jis išveža po dvi tokias transporto priemones.

„Žaliavą perku iš žmonių, kurie turi savo nuosavą mišką. Kartais perku jau paruoštas, kartais pjaunu pats. Dabar žmonės jau nesistebi padidėjusiomis kainomis“, – dėlioja Stanislavas ir sako, kad lyginant su pernai kietas kuras pabrango nuo 200 iki 600 eurų. Tačiau nuolatiniai klientai kaip pirko, taip perka. Kiek reikia, tiek moka.

Stanislavas sako, kad geriausia malka uosio, po to ąžuolo, tačiau šių rūšių nepardavinėja. Kur kas pigesnė pušies ir eglės malka.