Europos Komisija (EK) į Lenkiją siunčia inspektorius, kurie per savaitę įvertins padarytą žalą, o Lenkija įpareigota atlikti išsamų tyrimą, sakė komisaras.

„Lenkijoje padarytas didelis nusikaltimas, kriminalinis nusikaltimas. Skerdykla užsiėmė neleistina veikla ir, pažeidusi veterinarijos taisykles, pažeidusi visus veterinarijos reikalavimus, priiminėjo iš tiekėjų gyvulius, kurie skerdimui nebuvo tinkami. EK sureagavo iš karto, skerdykla uždaryta. Lenkija įpareigota atlikti išsamų tyrimą, išimti mėsą iš visos ES rinkos, iš visų šalių“, - komentavo V. P. Andriukaitis.

Komisaras Lenkiją paragino griežtai nubausti nusikaltėlius, kurie galėjo sukelti riziką žmonių sveikatai.

Vyriausiasis lenkų veterinarijos pareigūnas ketvirtadienį paskelbė, kad tūkstančiai kilogramų nelegaliai Lenkijoje paskerstų nesveikų karvių mėsos buvo eksportuota į 10 kitų ES šalių.

Žiniasklaida pranešė, kad pažeidžiant įstatymus prie Lenkijos šiaurės rytuose esančio Mazovijos Ostruvos miesto buvo skerdžiamos sergančios karvės. Skerdžiant nedalyvaudavo jokie veterinarai, nors mėsa buvo pažymėta kaip patikrinta per tokią teisiškai privalomą procedūrą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)