Pirmasis šios aviamodelių klasės pasaulio čempionatas surengtas 2013 m. Vokietijoje, Koburgo mieste.

Čempionato metu sportininkai varžysis dviejose rungtyse – pilotažo ir skrydžių pagal muziką (pastaroji oficialia rungtimi pasaulio čempionate pripažinta 2019 m.), taip pat suaugusiųjų ir jaunių kategorijose.

Pilotažo rungtyje varžysis 32 sportininkai, skrydžių pagal muziką – 21. Čempionate rungsis 13 šalių atstovai. Sportininkų skrydžius vertins dvi Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) teisėjų kolegijos (po penkis teisėjus kiekvienoje).

Kovo 20-21 d. pilotažo rungties sportininkai atliks keturis preliminarius turus (iš anksto žinomą figūrų seką), po jų 10 geriausiųjų pateks į finalą. Kovo 22-23 d. tuo pačiu formatu prasidės skrydžių pagal muziką varžybos.

Pastarosioms pats sportininkas paruošia dviejų minučių muzikinį takelį, kuriam skambant atliekamas skrydis akrobatiniu aviamodeliu.

Teisėjai vertindami skrydį atsižvelgia tiek į skrydžio ir muzikos sinchroniškumą, tiek į atliekamų figūrų sudėtingumą, tiek į panaudotus specialiuosius efektus (konfeti, išleidžiamos juostelės, šviesų efektai ir pan.).

Kovo 24 d. vyks pilotažo finalai (3 turai), kovo 25 d. – skrydžių pagal muziką finalai.

Pasaulio čempionate dalyvaus gausiausia istorijoje Lietuvos rinktinė: trys suaugusieji – Donatas Paužuolis, Paulius Raupys ir Mindaugas Grimalis, taip pat trys jauniai – Donatas Vaitkus, Tautvydas Čefonovas ir Nelija Prapuolenaitytė.

D. Paužuolis gins skrydžių pagal muziką pasaulio čempiono titulą, jis taip pat yra pilotažo vicečempionas.

N. Prapuolenaitytė yra pirmoji mergina iš Lietuvos, dalyvausianti uždarų patalpų akrobatinių aviamodelių pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją