Taigi 2016 m. vienas startuolis nusprendė tuo pasinaudoti ir eksportuoti restoranų aliejaus likučius į Europą ir Singapūrą, kur jis perdirbamas į pakankamai švarų kurą, kad jį galėtų naudoti lėktuvai.
2023.02.19 10:47
Kaip kinų pomėgis riebiai pavalgyti padeda keistis aviacijos pasauliui
Bloomberg
FOTO:
Tobulas Sičuano troškinys neapsieina be ritualo, reikalaujančio daug – labai daug – riebalų. Valgytojai pirmiausia panardina mėsos gabalėlius į aštrią sriubą, kurioje gausu išlydytų gyvulinių taukų, paskui kiekvieną kąsnelį pamerkia į lėkštę su augaliniu aliejumi ir tik tada įsimeta į burną. Tai delikatesas, dėl kurio kiekvieną mėnesį vien Kinijos Čengdu mieste lieka apie 12 tūkst. tonų panaudoto aliejaus.