Keturioms porcijoms reikės:

4 jautienos pjausnių (po 150 g),
1 valg. šaukšto aliejaus mėsos kepimui,
2 arb. šaukšteliai kapotų šalavijų lapelių,
2 svogūnų,
1 česnako skiltelės,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšto pomidorų pastos,
800 g konservuotų pomidorų be odelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 bulvių, iš anksto išvirtų su lupenomis,
2 arb. šaukštelių kapotų čiobrelių.

Mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsą po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Po to pabarstykite šalavijais. Mėsą išdėkite į lėkštes ir apliekite padažu. Papuoškite šviežiais šalavijais ir čiobreliais.

Padažui svogūną supjaustykite griežinėliais, česnaką smulkiai sukapokite. Įkaitinkite 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepinkite jame svogūnus ir česnakus. Sudėkite pomidorų pastą ir nuluptus pomidorus kartu su sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, neuždengus dangčiu.

Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į padažą ir pakaitinkite. Suberkite susmulkintus čiobrelius, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją