Nors šiandien Biržai nusikratė tamsios pašto karvelių etiketės, bet vis dar nepritraukia potencialių verslo grupių ir investuotojų dėmesio. Niekas čia nenori steigti naujų pramogų ar sveikatingumo centrų, o jaunimas vis dar linkęs išvykti uždarbiauti į Lietuvos emigrantų pamėgtas šalis.

Banditus sodino ir liudijo teismuose

Šiandien sėkmingą Europos mastu išplėtotą verslą valdantis buvęs biržietis Remigijus Butėnas nuo 1980 metų iki 1991-ųjų pradžios dirbo Vidaus reikalų skyriuje Biržuose. Paklaustas, ar jam teko susidurti su legendinės grupuotės – pašto karvelių – gangsteriais, R. Butėnas atsakė: „Taip. Čiupinėjau juos visus vos ne kiekvieną dieną. Aš juos pažinojau dar nuo senų laikų. Tada, kai jie dar buvo muzikantais, net jų draugas buvau. Kartais kartu į koncertus važiuodavome su jais. Ir buvo normalūs žmonės, net nebuvo panašaus nieko, kad jie kažkada gali taip veikti, prasilenkti su įstatymais.“

Kas atsitiko, kad į organizuotą nusikalstamumą perėjo buvę Biržų muzikantai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)