Apie ankstyvąjį Juano Pujolio Garcios gyvenimą yra žinoma nedaug. Kaip ir kiekvieno slaptojo dvigubo agento, šnipo praeitį gaubia paslapties šydas. Jis gimė Barselonoje, 1912 m. vasario 14 d., nuosaikių ir liberalių politinių pažiūrų šeimoje. J. Pujolis Garcia buvo trečiasis dažų gamyklos savininko Juano Pujolio ir Mercedes Garcios vaikas. Atlikęs privalomąją karinę tarnybą, vaikinas sau ramiai prižiūrėjo vištas ūkyje kol Ispanijoje neįsiplieskė pilietinis karas (1936–1939 m.), kuris jį įtraukė ne pačiomis maloniausiomis aplinkybėmis.

Respublikonai (ispan. Bando republicano) apkaltino J. Pujolio Garcios šeimą esą šie buvo kontrrevoliucionieriai ir paėmė juos įkaitais. Tuo tarpu sukilėliai nacionalistai (ispan. Bando nacional), patį J. Pujolį Garcia įkalino už tai, kad jis pasisakė prieš autoritarines tendencijas. Galiausiai jaunuolis pabuvojo abejose pusėse – tiek nacionalistų, tiek respublikonų stovyklose, tačiau kaip tvirtino jis pats – iš karo išėjo nepaleidęs nė kulkos.

Ispanijos pilietinis karas paliko savo žymę, suformavo J. Pujolio Garcios politinių vertybių kompasą. Jis bjaurėjosi totalitariniu režimu, ypač – fašizmu. Ir visgi reikalai susiklostė taip, kad pasibaigus vienam karui iš karto sekė kitas, baisiausias karas iš visų karų – Antrasis pasaulinis. Tik šįkart, skirtingai nei Ispanijos pilietiniame kare, Antrajame pasauliniame kare J. Pujolis Garcia dalyvauti ryžosi pats.

Meistriška fikcija ir perėjimas į britų pusę

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)