Per vieną iš pašnekesių su knygų autoriumi, žurnalistu Dailiumi Dargiu, V. Januškevičius ne kartą paminėjo, kokie ginklai ir kuriuose nusikaltimuose buvo panaudoti. Štai šiame video epizode Vilniaus bomberio mintys apie ginklus.

„Žvelgiant iš moralinės pusės, dėl visų savo padarytų nusikaltimų esu absoliutus blogietis. Sutinku, kad mano elgesys yra nepateisinamas. Bet su tais nužudymais tokia situacija – kartą paragavęs daugiau nebegali sustoti, – sėdėdamas kalėjimo svečių kambarėlyje prieš įjungtą vaizdo kamerą kalbėjo V. Januškevičius. – Bet patikėkite, šiame gyvenime labai sunku žmogui šauti į galvą. Turi būti visiškas chamas, kad taip pasielgtum. Mano akimis, jei kažkuris vyras nesidomi ginklais, jis yra šiek tiek įtartinas. Pavyzdžiui, jei dabar būčiau laisvėje, greičiausiai įsigyčiau du ginklus. Kasdien nešiočiausi nedidelį ginklą, kuris būtų skirtas kasdieniam nešiojimui ir būtų lengvai paslėptas kažkur prie kūno. Be to, namuose laikyčiau ir žymiai galingesnio kalibro pistoletą. Bet žinau, kad turbūt jau daugiau niekada negalėsiu prisiliesti prie ginklų“.

Valerijus Januškevičius

Taip pat Vilniaus bomberiu pramintas V. Januškevičius atvirai pasakoja, kodėl jam mielesnis gyvenimas kalėjimo vienutėje, o ne bendroje kameroje su kitais nuteistaisiais. Jis pasakos apie tai, su kokiu žinomu Lietuvos nusikaltėliu kadaise buvo atsidūręs vienoje kameroje. Taip pat bomberis stebisi dabartine bausmių atlikimo sistema. Jam vis dar keista, kad iki gyvos galvos nuteisti asmenys negali bent trumpam išeiti į namus.

Valerijus Januškevičius su Dailiumi Dargiu

Apie visa tai ir kiek daugiau – Dailiaus Dargio Patreon platformos vaizdo epizode. O jei norite daugiau istorijų apie Vilniaus bomberį – galite perskaityti knygoje „Vilniaus bomberio išpažintis“, kurią galite įsigyti D. Dargio knygų elektroniniame knygyne: https://www.dailiausknygos.lt/lt/dailius-dargis-vilniaus-bomberio-ispazintis-naujas-2021-m-leidimas.html

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)